Správa obsahu aplikácie Microsoft Stream #2

Videá a skupiny v službe Microsoft Stream

Nezvyčajná situácia,  v ktorej sa celý svet práve nachádza, nemusí byť hrozbou a rizikom aj pre Vašu firmu či inštitúciu. Aplikácia Microsoft Stream Vám umožňuje sledovať videá z prostredia celej organizácie kedykoľvek a kdekoľvek z akéhokoľvek zariadenia s pripojením na internet.  V tomto blogu sa zameriame na správu obsahu aplikácie Microsoft Stream, konkrétne na časť Videá. Ukážeme si, ako jednoducho zobraziť, vyhľadávať, filtrovať a triediť Vaše videá. Taktiež sa pozrieme na Skupiny, kde sa budeme zaoberať problematikou zdieľania videí do Vašej obľúbenej skupiny.

Ako zobraziť všetky moje videá ?

Prihláste sa do aplikácie Microsoft Stream.

V navigačnom paneli aplikácie Microsoft Stream prejdite na možnosť Môj obsah. V tomto paneli si môžeme vybrať z možností, ktoré Microsoft Stream ponúka a to napríklad možnosť Skupiny kde môžeme filtrovať a vyhľadávať naše videá, Kanály kde môžeme vyhľadávať už existujúce kanály alebo vytvoriť vlastné. Avšak my vyberieme možnosť Videá.

Vyhľadávanie, filtrovanie a triedenie videí

Prehľadávanie a filtrovanie videí uľahčuje rýchlo nájsť to, čo hľadáte. Ak potrebujete vyhľadať konkrétne video podľa určitých parametrov, pre Microsoft Stream to nie je žiadny problém.

V možnosti Videá prejdite najskôr na vyhľadávacie pole s názvom Vyhľadať videá.

Do tohto poľa môžete jednoducho zadať názov konkrétneho videa.  V ponuke sa Vám zobrazia výsledky vyhľadávania podľa názvu, ktorý ste zadali.

Presuňte sa na možnosť Spôsob zobrazenia, ktorá sa nachádza hneď vedľa.

Po otvorení ponuky si môžete vybrať spôsoby, podľa ktorých si želáte zoradiť zobrazené videá.

V ponuke Stav môžete vybrať spôsob zobrazenia videí podľa možností VšetkoKoncept alebo Publikované. V možnosti Všetko sa Vám zobrazia všetky videá, Vaše koncepty ale aj Vaše publikované videá. Koncept Vám umožní náhľad do Vašich uložených, nepublikovaných videí a naopak možnosť Publikované Vám zobrazí len tie videá, ktoré ste už publikovali.

Ponuka s názvom Ochrana osobných údajov Vám umožňuje zobraziť videá podľa prednastavenia o ochrane osobných údajov.

Tip autora

Osobne si myslím, že služba Microsoft Stream je vhodná aj pre školy s potrebou zdieľania videí z online vyučovania a prednášok.. Je to obdivuhodne komplexný nástroj kompatibilný s ostatnými produktmi spoločnosti Microsoft. Ja osobne túto aplikáciu používam, keď si potrebujem pozrieť záznam z online vyučovania, ktoré bolo uskutočnené prostredníctvom aplikácie Microsoft Teams. Takto mám prehľad o všetkých učebných materiáloch, ktoré potrebujem.

Teraz si ukážeme, ako mať prehľad nad skupinami, ktorých súčasťou ste Vy a ako si jednoducho zdieľať videá s Vašimi študentami, nadriadenými alebo spolupracovníkmi.

Skupiny v službe Microsoft Stream

Skupiny v programe Microsoft Stream predstavujú spôsob usporiadania videí a kontroly prístupu k videám. Skupiny majú vlastníkov aj členov.

  • Každá skupina získa svoj vlastný mini video portál s zvýraznením stránky zobrazujúcu trendy a nový obsah v rámci skupiny.
  • Dať video do jednej alebo viacerých skupín, ktoré pomáhajú divákom ľahšie nájsť.

Kde nájdeme zložku skupiny ?

V  hornom paneli aplikácie Microsoft stream prejdite na možnosť Môj obsah a následne na položku Skupiny.

Filtrovanie skupín

Spôsob zobrazenia Vám umožní si zobraziť skupiny podľa toho čo je Vám lepšie.

Tuto môžete Vytvoriť skupinu. Kde sa Vám otvoria možnosti, ktoré potrebuje Microsoft Stream vedieť aby mohol vytvoriť skupinu.

V tomto blogu sme si ukázali ako sa jednoducho zorientovať vo Vašich videách a filtrovať ich podľa daných kritérií. V časti skupiny ste sa mohli dozvedieť o vytváraní skupín s možnosťou zdieľania videí a spôsob zobrazenia skupín.

Viac informácií k službe Microsoft Stream sa môžete dozvedieť na oficiálnej stránke spoločnosti Microsoft v časti Microsoft Stream

Zdroj: https://docs.microsoft.com/en-us/stream/portal-filter-videos

 

Ak sa ti článok páčil, určite budeme radi za jeho zdieľanie

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Ďalšie články, ktoré by ťa mohli zaujať

Bezpečnosť
Peter Lehocký

#3 Bezpečnosť na internete: Všeobecne platné tipy a rady

V prechádzajúcich dvoch článkoch sme si predstavili bezpečnostné hrozby a podvody, ktoré na vás čakajú na internete. V dnešnom článku si predstavíme opatrenia, ktorými takéto hrozby minimalizujete, situácie, v ktorých sú vaše citlivé dáta v najväčšom nebezpečenstve, a tiež to ako po sebe na internete zanechávať čo najmenej stôp. Opatrení,

Čítať ďalej >
IoT
Tomáš Zajíc

Práce študentov 2. semestra ŠTC 2023 – Snímač v simulovanom prostredí Raspberry Pi

V druhom semestri programu ŠTC Microsoft sa naši študenti mohli venovať IoT alebo programovaniu. Martina Inkábová je ďalšou z tých, ktorí sa vydali práve cestou IoT. Náplňou jej výstupného projektu bolo vytvoriť snímač v simulovanom priestore Raspberry Pi kontrolujúci teplotu a vlhkosť v miestnosti – podstatné faktory pre komfort a zdravie ľudí. Napriek tomu,

Čítať ďalej >

Jedna odpoveď

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pokračovaním v prehliadaní blogu súhlasíte s používaním súborov cookies. Viac sa o nich môžete dozvedieť na podstránke Zásady ochrany osobných údajov.
Pokračovaním v prehliadaní blogu súhlasíte s používaním súborov cookies. Viac sa o nich môžete dozvedieť na podstránke Zásady ochrany osobných údajov.