Práce študentov 2. semestra ŠTC 2023 – Snímač v simulovanom prostredí Raspberry Pi

V druhom semestri programu ŠTC Microsoft sa naši študenti mohli venovať IoT alebo programovaniu. Martina Inkábová je ďalšou z tých, ktorí sa vydali práve cestou IoT. Náplňou jej výstupného projektu bolo vytvoriť snímač v simulovanom priestore Raspberry Pi kontrolujúci teplotu a vlhkosť v miestnosti – podstatné faktory pre komfort a zdravie ľudí.

Napriek tomu, že nešlo o fyzické zariadenie, sa vývoj tohto snímača nezaobišiel bez výziev. Jednou z nich bolo naprogramovanie realistickej simulácie merania hodnôt. Bolo potrebné si naštudovať vlastnosti prachových častíc a faktory ovplyvňujúce ich koncentráciu. Ďalšou výzvou bolo prepojenie simulácie s dashboardom a zobrazenie nameraných hodnôt prehľadným a intuitívnym spôsobom.

Práca na tomto projekte však priniesla mnoho cenných skúseností. Študentka sa naučila programovať v prostredí Tinkercad, simulovať správanie IoT zariadení a pracovať s dátami. Taktiež získala nové znalosti z oblastí, ako je kvalita ovzdušia a možnosti, ako ju ovplyvňovať.  

Tento projekt študentke ukázal fascinujúci svet IoT a jeho potenciál pre zlepšovanie našich životov. Zároveň jej poskytol príležitosť rozvíjať technické zručnosti a kreatívne myslenie. 

Ak sa ti článok páčil, určite budeme radi za jeho zdieľanie

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Ďalšie články, ktoré by ťa mohli zaujať

Bezpečnosť
Peter Lehocký

#3 Bezpečnosť na internete: Všeobecne platné tipy a rady

V prechádzajúcich dvoch článkoch sme si predstavili bezpečnostné hrozby a podvody, ktoré na vás čakajú na internete. V dnešnom článku si predstavíme opatrenia, ktorými takéto hrozby minimalizujete, situácie, v ktorých sú vaše citlivé dáta v najväčšom nebezpečenstve, a tiež to ako po sebe na internete zanechávať čo najmenej stôp. Opatrení,

Čítať ďalej >
IoT
Tomáš Zajíc

Práce študentov 2. semestra ŠTC 2023 – Vizualizácia dát z futbalových zápasov

Študenti ŠTC na konci druhého semestra programu odovzdávajú projekty, na ktorých počas neho usilovne pracovali. Ďalší z našich IoT študentov, Lukáš Nagy, si pre svoj záverečný projekt zvolil vizualizáciu dát z futbalových zápasov a tréningov. Na realizáciu tohto projektu bola využitá cloudová služba Azure od spoločnosti Microsoft, do ktorej boli informácie posielané pomocou

Čítať ďalej >

50 Odpovedí

  1. May I simply just say what a relief to find someone who truly knows what they’re discussing on the web. You actually realize how to bring an issue to light and make it important. More and more people have to look at this and understand this side of the story. It’s surprising you are not more popular since you most certainly possess the gift.

  2. Everything is very open with a very clear clarification of the issues. It was definitely informative. Your website is very useful. Thank you for sharing.

  3. I blog frequently and I really appreciate your information. Your article has really peaked my interest. I’m going to bookmark your site and keep checking for new information about once per week. I opted in for your Feed too.

  4. Spot on with this write-up, I seriously believe this web site needs a great deal more attention. I’ll probably be back again to read through more, thanks for the advice!

  5. Your style is so unique compared to other people I’ve read stuff from. I appreciate you for posting when you’ve got the opportunity, Guess I will just bookmark this blog.

  6. Howdy! I could have sworn I’ve been to your blog before but after looking at a few of the posts I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m certainly happy I discovered it and I’ll be book-marking it and checking back often!

  7. I’m amazed, I have to admit. Rarely do I encounter a blog that’s both equally educative and interesting, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The issue is something not enough folks are speaking intelligently about. Now i’m very happy that I came across this in my hunt for something concerning this.

  8. This is a good tip especially to those fresh to the blogosphere. Simple but very precise information… Thanks for sharing this one. A must read post!

  9. Hi there, just became aware of your blog through Google,
    and found that it’s truly informative. I’m going to watch
    out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future.
    A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

    Najlepsze escape roomy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pokračovaním v prehliadaní blogu súhlasíte s používaním súborov cookies. Viac sa o nich môžete dozvedieť na podstránke Zásady ochrany osobných údajov.
Pokračovaním v prehliadaní blogu súhlasíte s používaním súborov cookies. Viac sa o nich môžete dozvedieť na podstránke Zásady ochrany osobných údajov.