Microsoft Surface Studio

Surface Studio zmení váš stôl na kreatívne moderné pracovisko.

Hlavným dôvodom je 28″ 4.5k ultra HD monitor z 10 bodovým dotykom, s pomerom strán 3:2. Tento monitor je upevnený na beztiažovom pánte, ktorý sa dokáže pohybovať jednoduchým pritlačením prsta z vertikálnej polohy do polohy 20°. Uhol bol špeciálne navrhnutý aby napodobňoval rysovací stôl. Každý z displejov je farebne kalibrovaný a presne nastavený rovno z továrne, aby zaručil maximálnu presnosť farieb. Je to najtenší LCD monitor, ktorý bol kedy vyrobený v takejto veľkosti a obsahoval farebné profily: sRGB, DCI-P3 a Vivid. Všetky komponenty sa dokázali zmestiť do stojana vďaka použitiu mobilných procesorov, ktoré môžete nájsť napríklad aj v notebookoch. V balení sa nachádza Surface Studio, Surface Pen, Surface Keybord a Surface Mouse.

 

Bližšie špecifikácie:

  • Displej: 28″ PixelSense, 4500p x 3000p (192 PPI) rozlíšenie
  • RAM: 8GB, 16GB alebo 32GB
  • CPU: 6. generácia Intel Core i5 alebo i7 mobilných procesorov
  • Úložisko: 64GB SSD s 1TB HDD, 128GB SSD s 1TB HDD alebo 128GB SSD s 2TB HDD
  • Grafika: Nvidia GeForce GTX 965M 2GB (s Intel Core i5) alebo GTX 980M 4GB (s Intel Core i7)
  • Porty: 4 USB 3.0 Porty, Ethernet, MiniDisplay Port, 3,5mm jack, SD čítač kariet
  • Windows Hello sign-in kamera
  • 5MP predná kamera s 1080p HD video
  • Dvojitý mikrofón
  • 2.1 priestorovo virtuálne reproduktory
  • Wi-Fi, Bluetooth 4.0

Tento počítač je úžasnou pomôckou pre každého profesionála, ktorý pracuje s grafikou, video m alebo si len rád kreslí. Používatelia hovoria, že kreslenie na Surface Studio je ako keby maľovali na reálne plátno. S Creators updatom prišiel aj Paint 3D čo ešte obohacuje možnosti Surface Studia.

K zariadeniu pre umelcov, ktoré má dotykovú obrazovku, patrí aj nástroj na kreslenie. S týmto vypomôže Surface Pen. Surface Pen má tlakové senzory ktorými dokáže rozpoznať ako chcete písať, či hrubo alebo tenko. To pomôže realistickejším nákresom. Má prispôsobiteľné tlačidlo, ktoré si užívateľ môže nastaviť podľa potreby v Surface app. V základe je nastavené na gumovanie.

Surface Dial je zariadenie v tvare veľkého puku, ktoré je určené na rozšírenie užívateľského vstupu. Pri položení na obrazovku akéhokoľvek dotykového Windows zariadenia sa okolo tohto puku vytvorí radiálne menu s ponukou výberu rôznych farieb, nástrojov a ďalších užitočných funkcií – dá sa využiť vo Windows 10 na rôzne funkcie ako je priblíženie, oddialenie, rolovanie, zmena hlasitosti a zmena jasu displeja. Ako to už pri takýchto zariadeniach býva, môžete naň mapovať klávesové skratky keď otáčate zariadenie v pravo alebo v ľavo. Surface Dial je príslušenstvo kompatibilné s každým zariadením s Windows 10, ktoré podporuje bluetooth.

Ak teda hľadáte počítač so skvelým príslušenstvom a s jedným z najlepších displejov určeným na grafiku, tak je Surface Studio prave pre vás.

 

Ak sa ti článok páčil, určite budeme radi za jeho zdieľanie

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Ďalšie články, ktoré by ťa mohli zaujať

Bezpečnosť
Peter Lehocký

#3 Bezpečnosť na internete: Všeobecne platné tipy a rady

V prechádzajúcich dvoch článkoch sme si predstavili bezpečnostné hrozby a podvody, ktoré na vás čakajú na internete. V dnešnom článku si predstavíme opatrenia, ktorými takéto hrozby minimalizujete, situácie, v ktorých sú vaše citlivé dáta v najväčšom nebezpečenstve, a tiež to ako po sebe na internete zanechávať čo najmenej stôp. Opatrení,

Čítať ďalej >
IoT
Tomáš Zajíc

Práce študentov 2. semestra ŠTC 2023 – Snímač v simulovanom prostredí Raspberry Pi

V druhom semestri programu ŠTC Microsoft sa naši študenti mohli venovať IoT alebo programovaniu. Martina Inkábová je ďalšou z tých, ktorí sa vydali práve cestou IoT. Náplňou jej výstupného projektu bolo vytvoriť snímač v simulovanom priestore Raspberry Pi kontrolujúci teplotu a vlhkosť v miestnosti – podstatné faktory pre komfort a zdravie ľudí. Napriek tomu,

Čítať ďalej >

2 Odpovede

  1. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it is truly informative.
    I am gonna watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue
    this in future. A lot of people will be benefited from your writing.
    Cheers! Escape rooms hub

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pokračovaním v prehliadaní blogu súhlasíte s používaním súborov cookies. Viac sa o nich môžete dozvedieť na podstránke Zásady ochrany osobných údajov.
Pokračovaním v prehliadaní blogu súhlasíte s používaním súborov cookies. Viac sa o nich môžete dozvedieť na podstránke Zásady ochrany osobných údajov.