Skype vs. Skype for Business

Určite mnohí z vás využívate Skype v práci. Skype je aplikácia od Microsoftu, ktorá spája ľudí pomocou správ, hovorov či videohovorov. So Skype môžete zdieľať rôzne zážitky, oslavovať narodeniny, či zúčastňovať sa mítingov. Skype môžete využívať na akejkoľvek platforme- smartphone, tablet, PC či televízor.  Ostaňme však v pracovnom prostredí, nakoľko budeme porovnávať Skype for Business s „obyčajným“ Skype. Mnoho firiem využíva Skype na mítingy či pracovné pohovory. 

Rozdiely

Skype a Skype for Business sú veľmi podobné aplikácie, no sú medzi nimi malé rozdiely ako napríklad v prihlasovaní. Do Skype sa dá prihlásiť viacerými spôsobmi, napríklad klasicky s užívateľským menom, emailom alebo telefónom či Microsoft účtom. Účet sa dá vytvoriť priamo v aplikácii alebo na stránke skype.com. Naopak prihlásenie do Skype for Business je možné len s Office 365 účtom! Obe aplikácie nám umožňujú videohovory či chatovanie, Skype je však najmä určený pre súkromné účely. Skype nie je súčasťou Office, zatiaľ čo Skype for Business je súčasťou Office 365 a je integrovaný aj s Outlook a Sharepoint.

Rozhranie Skype for Business

Pôvodný názov aplikácie Skype for Business bol Lync, no spoločnosť Microsoft ho premenovala. Skype for Business nie je voľne dostupný ako klasická verzia, ale na rozdiel od nej má rôzne vlastnosti, ktoré sú vhodné v pracovnom prostredí. Nakoľko je Skype for Business platený, poďme sa pozrieť na jeho výhody. Školy ho však majú zdarma! 

Konferencie

Pokiaľ využívate Skype na meetingy, určite ste zaregistrovali, že konferenčného hovoru sa nemôže zúčastniť viac ako 25 ľudí. To nie je prekážkou pre malé „cally“, no problém nastáva, ak sa chce pripojiť 100 ľudí ku konferencii. V Skype for Business sa dokáže pripojiť až 250 ľudí, čo je o mnoho ľahšie pre veľké konferencie či prezentácie. Účastníci dokonca ani nemusia mať Skype for Business, stačí im internetové pripojenie a prehliadač.

Používanie Office aplikácií

Veľkou výhodou Skype for Business je dobrá integrácia s Office 365. To znamená, že máte prístup k najnovším Office aplikáciám, ako je Word, Excel, PowerPoint, tiež email, cloud ai. Skype for Business umožňuje začatie videa z Wordovského dokumentu či PowerPointu. Taktiež si môžete naplánovať stretnutia pomocou Outlooku, prezentovať dokumenty, zdieľať svoju plochu či dokonca dať niekomu prístup na ovládanie vašej plochy. Office 365 sa dá nainštalovať na viacero zariadení naraz, to znamená prístup k Office aplikáciám, vrátane Skype for Business, čo nám umožňuje prístup z PC, tabletu či smartphonu. Skype for Business je súčasťou balíka O365 Business Premium, Business Essentials alebo dá sa zakúpiť aj samostatne.

Žiaden rozdiel

Medzi týmito aplikáciami sú nejaké rozdiely, v konečnom výsledku sú takmer rovnaké. Pokiaľ viete ovládať Skype, tak Skype for Business nebude výnimkou. Je tu však rozdiel v používateľskom rozhraní, v tom by však nemal byť problém.

Tak ktoré to bude: Skype alebo Skype for Business? Záleží len na tom, čo hľadáte. Pokiaľ vlastníte malú firmu a nevyužívate Skype veľmi často, bohato Vám postačí free verzia.

Napriek tomu, sú tu tri dôvody, prečo prejsť na Skype for Business:

  • Lepšia integrácia s Office 365
  • Lepšia kontrola a bezpečnosť nad komunikáciou vo firme
  • Väčší počet účastníkov na konferenciách, webinároch, skupinových prezentáciách…

Ak sa ti článok páčil, určite budeme radi za jeho zdieľanie

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Ďalšie články, ktoré by ťa mohli zaujať

Bezpečnosť
Peter Lehocký

#3 Bezpečnosť na internete: Všeobecne platné tipy a rady

V prechádzajúcich dvoch článkoch sme si predstavili bezpečnostné hrozby a podvody, ktoré na vás čakajú na internete. V dnešnom článku si predstavíme opatrenia, ktorými takéto hrozby minimalizujete, situácie, v ktorých sú vaše citlivé dáta v najväčšom nebezpečenstve, a tiež to ako po sebe na internete zanechávať čo najmenej stôp. Opatrení,

Čítať ďalej >
IoT
Tomáš Zajíc

Práce študentov 2. semestra ŠTC 2023 – Snímač v simulovanom prostredí Raspberry Pi

V druhom semestri programu ŠTC Microsoft sa naši študenti mohli venovať IoT alebo programovaniu. Martina Inkábová je ďalšou z tých, ktorí sa vydali práve cestou IoT. Náplňou jej výstupného projektu bolo vytvoriť snímač v simulovanom priestore Raspberry Pi kontrolujúci teplotu a vlhkosť v miestnosti – podstatné faktory pre komfort a zdravie ľudí. Napriek tomu,

Čítať ďalej >

Jedna odpoveď

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pokračovaním v prehliadaní blogu súhlasíte s používaním súborov cookies. Viac sa o nich môžete dozvedieť na podstránke Zásady ochrany osobných údajov.
Pokračovaním v prehliadaní blogu súhlasíte s používaním súborov cookies. Viac sa o nich môžete dozvedieť na podstránke Zásady ochrany osobných údajov.