Windows 10 Creators Update


Microsoft 26.10. 2016, v New Yorku, na svojom Surface Evente predstavil novú Windows 10 aktualizáciu nazvanú: Windows 10 Creators Update. Táto aktualizácia je naplánovaná na jar budúceho roka. Ak by ste mali záujem, dá sa stiahnuť už teraz verzia s predbežným prístupom vďaka možnosti Windows Insider. Rovnako , ako pri Windows 10 Anniversary Update, bude k dispozícii úplne zadarmo. Update je zameraný predovšetkým na vytváranie obsahu a vašu kreativitu. Zameriavať sa bude na tri najhlavnejšie oblasti: 3D pre všetkých, Vysielanie herného obsahu a zameranie sa na komunitu, Ľudia na ktorých záleží najviac.

3D pre všetkých

Microsoft sa zo svojim Creators Updatom bude zameriavať na rozšírenie a umožnenie pracovať s 3D pre čo najviac užívateľov. Predstavený bol Skicár 3D (Anglicky Paint3D), v ktorom budete môcť jednoduchým spôsobom vytvárať 3D objekty, zdieľať ich vďaka stránke Remix3D.com, alebo ich použiť vo svojej PowerPoint prezentácii. Ovládanie tohto programu by malo byť jednoduché a intuitívne, tak aby ich mohlo využívať čo najviac užívateľov. Ďalšou možnosťou ako budete môcť vytvoriť 3D objekty bude mobilná aplikácia Windows Capture 3D. Vďaka tejto aplikácii bude možné preniesť objekty z reálneho sveta do 3D len pomocou vášho Windows smartfónu. Jednoducho budete daný objekt obchádzať fotoaparátom vášho Windows smartfónu a on z neho vytvorí 3D objekt. Tieto vytvorené 3D objekty budete môcť upravovať napríklad v Skicári 3D a následne zdieľať vďaka webstránke Remix3D.com.

Microsoft sa taktiež zameriava na virtuálnu realitu ( okuliare pre prenesenie sa do VR) a na augmentovanú realitu ( napríklad okuliare HoloLens). Vďaka novej funkcii Windows Holographic VR , ktorá vám umožní preniesť sa do virtuálnej reality, zažívať virtuálne zážitky za pomoci okuliarov od značiek ako je HP, Dell, Lenovo, Asus a Acer za veľmi priaznivú cenu okolo 299 dolárov, na Slovensku pravdepodobne 299 €.

Pre užívateľov ktorí majú prístup k okuliarom HoloLense, Microsoft vytvoril aplikáciu HoloTour. Vďaka nej sa budú môcť užívatelia poprechádzať napríklad po virtuálnom Ríme. Má poskytovať nový spôsob interakcie s augmentovaným prostredím. Bude ponúkať prehliadanie máp na novej úrovni pre 360 stupňovú interakciu. Ďalšou možnosťou bude aj využitie prehliadača Microsoft Edge napríklad na navrhnutie rozloženia vašej izby, alebo prehliadnutie si nábytku (stoličky ako bolo ukázané na evente).

Vysielanie herného obsahu a zameranie sa na komunitu


Creators Update sa zameriava aj na vysielanie herného obsahu. Umožní streamerom a ich divákom jednoduchý prístup k týmto vysielaniam. Vďaka integrovanej službe Beam budú môcť diváci určovať smer akým sa vysielanie bude uberať. Služba Xbox Live umožní vytvárať vlastné turnaje s použitím funkcie Aréna. Aréna bude dostupná pre počítače s Windows 10, ako aj konzolu Xbox One a Xbox One S. Poslednou zaujímavou novinkou pre používateľov Xbox One S, je podpora zvukovej technológie Dolby Atmos

Ľudia na ktorých záleží najviac

Creators update vám umožní pridať vašich ľudí priamo do centra vášho Windows 10 zariadenia. Vaši najviac dôležití priatelia, rodina a spolupracovníci budú okamžite dosiahnuteľní. S funkciou MyPeople, môžete pripnúť vaše obľúbené kontakty rovno na Windows hlavný panel a presúvať dokumenty, fotky alebo videá na vrch tohto kontaktu pre jednoduché zdieľanie obsahu.

Ak sa ti článok páčil, určite budeme radi za jeho zdieľanie

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Ďalšie články, ktoré by ťa mohli zaujať

Bezpečnosť
Peter Lehocký

#3 Bezpečnosť na internete: Všeobecne platné tipy a rady

V prechádzajúcich dvoch článkoch sme si predstavili bezpečnostné hrozby a podvody, ktoré na vás čakajú na internete. V dnešnom článku si predstavíme opatrenia, ktorými takéto hrozby minimalizujete, situácie, v ktorých sú vaše citlivé dáta v najväčšom nebezpečenstve, a tiež to ako po sebe na internete zanechávať čo najmenej stôp. Opatrení,

Čítať ďalej >
IoT
Tomáš Zajíc

Práce študentov 2. semestra ŠTC 2023 – Snímač v simulovanom prostredí Raspberry Pi

V druhom semestri programu ŠTC Microsoft sa naši študenti mohli venovať IoT alebo programovaniu. Martina Inkábová je ďalšou z tých, ktorí sa vydali práve cestou IoT. Náplňou jej výstupného projektu bolo vytvoriť snímač v simulovanom priestore Raspberry Pi kontrolujúci teplotu a vlhkosť v miestnosti – podstatné faktory pre komfort a zdravie ľudí. Napriek tomu,

Čítať ďalej >

Jedna odpoveď

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pokračovaním v prehliadaní blogu súhlasíte s používaním súborov cookies. Viac sa o nich môžete dozvedieť na podstránke Zásady ochrany osobných údajov.
Pokračovaním v prehliadaní blogu súhlasíte s používaním súborov cookies. Viac sa o nich môžete dozvedieť na podstránke Zásady ochrany osobných údajov.