Surface Go – dokonalý pracovný partner na cesty

Včera spoločnosť Microsoft predstavila nové Surface zariadenie s názvom Surface Go. Je to najlacnejšie Surface zariadenie, ktorého cena začína už na 399 dolároch. Je dostupný v dvoch konfiguráciách – lacnejšej a drahšej. Drahšia konfigurácia vás vyjde už na 549 dolárov. Zatiaľ obe konfigurácie podporujú len Wi-Fi, ale LTE verzia by mala prísť neskôr v tomto roku. Zariadenia Surface sú známe svojou skvelou produktivitou a tú nájdete aj v Surface Go napriek jeho veľkosti. Surface Go nie je len najlacnejšie Surface zariadenie, ale aj najmenšie.

 

Najmenší, najľahší a najdostupnejší Surface notebook

Výkon a konektivita v tak malom zariadení dodáva produktivitu a štýl, pre ktorý je rada Surface tak známa. S váhou iba 0.52 kg a hrúbkou 8.3mm, Surface prináša prenosný výkon v 10 palcovom vyhotovení.  Začínajúc na cene 399 dolárov prináša väčšiu dostupnosť s kvalitami, ktoré sú pre rad Surface notebookov typické.

Surface Go ponúka úchvatný displej s vysokým rozlíšením, ktorý podporuje Surface Pero s 4096 levelmi citlivosti tlaku, rýchlou odozvou a presnosťou pri písaní poznámok a kreslení. Dopredu nakalibrovaný displej pôsobí jemne na oči používateľa pri práci a ponúka aj žiarivo vysoký kontrast pri editovaní fotiek, pozeraní filmov, alebo vytváraní designu.

V móde portrét (na výšku), počítač naskenuje obrazovku vo formáte väčšiny školských učebníc, a vo formáte krajina (na šírku) naskenuje strany v rade za sebou. S podobnou veľkosťou ako zošit, písanie poznámok na Surface Go je pohodlné a intuitívne.

Výhody notebooku ale pohodlie 10” tabletu

Zariadenie je poháňané procesorom Intel Pentium Gold 4415Y 7. generácie v dizajne bez ventilátora, ktoré ponúka výdrž až deväť hodín na batérii. Surface divízia spoločnosti Microsoft úzko spolupracuje so spoločnosťou Intel na optimalizácii výkonu a výdrže batérie pre najdôležitejšie úlohy, ktoré ľudia vykonávajú každý deň.

 

Možnosť spúšťania aplikácií balíka Office na tomto zariadení je jednou z vecí, ktorá bola rozhodujúca, keď bol Surface Go navrhovaný – produktivita aplikácií, ktoré sú používané pre prácu alebo školu, pre oddych, čítanie alebo sledovanie záznamov na Netflixe alebo Hulu.

Surface Go prichádza aj s novým krytom Signature Type, ktorý bol vytvorený na mieru pre Surface Go, zahŕňa dizajnové prvky, ktoré dávajú používateľovi najlepší možný zážitok z písania, s ergonomickým rozstupom kláves . Má tiež veľa možností nastavenia a Windows Precision Trackpad, ktorý podporuje päťbodové gestá s viacerými prstami. Môžete si pripojiť aj novú myš Surface Mobile Mouse, aby ste pracovali tak, ako vyhovuje vám.

Pod vstavaným stojanom s možnosťou otvorenia až o 165 stupňov sa skrýva zadná kamera s rozlíšením 8 megapixelov. Kamera Windows Hello vám zároveň umožňuje známe, rýchle a bezpečné prihlásenie pomocou rozpoznávania tváre.

Konektivita Surface Go pozostáva zo Surface Connect, USB-C 3.1, konektor slúchadiel a čítačku kariet MicroSD . Všetky sú navrhnuté tak, aby vám pomohli byť produktívnejší, či už študujete v knižnici, pracujete v lietadle alebo zdieľate svoj obsah v zasadacej miestnosti na monitore 4K.

Surface Go sa bude predávať v dvoch konfiguráciách:

RAM 4GB 8GB
Úložisko 64GB 128GB
Cena $  399 $  549

 

Surface Go je skvelé zariadenie pre ľudí v pohybe, hlavne vďaka svojej veľkosti a váhe. Zaujme aj svojou lákavou cenou, ktorú ocenia obzvlášť študenti.

Ak sa ti článok páčil, určite budeme radi za jeho zdieľanie

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Ďalšie články, ktoré by ťa mohli zaujať

Bezpečnosť
Peter Lehocký

#3 Bezpečnosť na internete: Všeobecne platné tipy a rady

V prechádzajúcich dvoch článkoch sme si predstavili bezpečnostné hrozby a podvody, ktoré na vás čakajú na internete. V dnešnom článku si predstavíme opatrenia, ktorými takéto hrozby minimalizujete, situácie, v ktorých sú vaše citlivé dáta v najväčšom nebezpečenstve, a tiež to ako po sebe na internete zanechávať čo najmenej stôp. Opatrení,

Čítať ďalej >
IoT
Tomáš Zajíc

Práce študentov 2. semestra ŠTC 2023 – Snímač v simulovanom prostredí Raspberry Pi

V druhom semestri programu ŠTC Microsoft sa naši študenti mohli venovať IoT alebo programovaniu. Martina Inkábová je ďalšou z tých, ktorí sa vydali práve cestou IoT. Náplňou jej výstupného projektu bolo vytvoriť snímač v simulovanom priestore Raspberry Pi kontrolujúci teplotu a vlhkosť v miestnosti – podstatné faktory pre komfort a zdravie ľudí. Napriek tomu,

Čítať ďalej >

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pokračovaním v prehliadaní blogu súhlasíte s používaním súborov cookies. Viac sa o nich môžete dozvedieť na podstránke Zásady ochrany osobných údajov.
Pokračovaním v prehliadaní blogu súhlasíte s používaním súborov cookies. Viac sa o nich môžete dozvedieť na podstránke Zásady ochrany osobných údajov.