OneDrive vs. OneDrive for Business

Na prvý pohľad to môže vyzerať jednoducho, jedna verzia je osobná, druhá pracovná. Obe verzie ponúkajú službu bezpečného ukladania dát s prístupom k nim z každého moderného zariadenia. Taktiež obsahujú funkcie, ktoré umožňujú vytvárať online dokumenty na spoluprácu viacerých ľudí na jednom dokumente v reálnom čase, už nie je nutné posielať dokumenty cez emaily alebo nosiť ich so sebou na USB  kľúči alebo na externom disku.

OneDrive

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt onedrive

Služba OneDrive – osobná je dostupná s každým Microsoft účtom (e-maily typu Outlook alebo Hotmail a podobne). O tom, čo je Microsoft účet a ako si ho zriadiť sme vám predstavili už v našom predchádzajúcom článku: Čo je Microsoft účet.

OneDrive môžete mať synchronizovaný priamo v operačnom systéme alebo ho môžete využívať cez internetový prehliadač. Jeho základná kapacita je 5 GB, zväčšenie kapacity je si potrebné zaplatiť.

Vo OneDrive si môžete zorganizovať svoje súbory do priečinkov a mať k nim prístup kedykoľvek a kdekoľvek chcete.

Ako sa k nemu dostať?

1. priamo z počítača cez prieskumník

2. cez stranku OneDrive: https://onedrive.live.com

 

OneDrive for Business

 

Na základe názvu väčšina z nás si predstaví OneDrive s doplnkovými funkciami pre Business. To ale OneDrive for Business nie je.

Služba OneDrive for Business úložisko, ktoré vám poskytuje vaša spoločnosť na ukladanie a organizáciu vašich pracovných dát a dokumentov. OneDrive for Business je rovnaké úložisko ako OneDrive ale určený pre firmy, a práve preto má aj tomu prispôsobenú kapacitu (1TB-5TB) a samozrejme zabezpečenie až na úrovni bankových systémov.

 

V čom je teda rozdiel?

Rozdiely medzi službou OneDrive a OneDrive for Business¹:

  • OneDrive je osobný online ukladací priestor, ktorý získate s kontom spoločnosti Microsoft alebo so službou Outlook.com. OneDrive môžete používať na ukladanie dokumentov, fotografií a iných súborov v cloude, na ich zdieľanie s priateľmi, ako aj na spoluprácu na obsahu. Máte možnosť rozhodnúť sa, akým spôsobom budete službu používať.
  • OneDrive for Business je online ukladací priestor určený na pracovné účely. Vašu službu OneDrive for Business spravuje vaša organizácia. Umožňuje vám zdieľať pracovné dokumenty a spolupracovať na nich s kolegami. Správcovia kolekcií lokalít v organizácii určujú, aké možnosti budú v knižnici k dispozícii.

Aj keď svoj osobný OneDrive nemôžete pripojiť k pracovnému kontu služieb Office 365, môžete medzi nimi súbory kopírovať alebo presúvať.

Viac informácií a školiacich videí nájdete v Centre školení pre Office 365.

Tabuľka porovnania funkcií

Tabuľka porovnania funkcií

¹ Údaje boli použité zo stránky support.microsoft.com

Ak sa ti článok páčil, určite budeme radi za jeho zdieľanie

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Ďalšie články, ktoré by ťa mohli zaujať

Bezpečnosť
Peter Lehocký

#3 Bezpečnosť na internete: Všeobecne platné tipy a rady

V prechádzajúcich dvoch článkoch sme si predstavili bezpečnostné hrozby a podvody, ktoré na vás čakajú na internete. V dnešnom článku si predstavíme opatrenia, ktorými takéto hrozby minimalizujete, situácie, v ktorých sú vaše citlivé dáta v najväčšom nebezpečenstve, a tiež to ako po sebe na internete zanechávať čo najmenej stôp. Opatrení,

Čítať ďalej >
IoT
Tomáš Zajíc

Práce študentov 2. semestra ŠTC 2023 – Snímač v simulovanom prostredí Raspberry Pi

V druhom semestri programu ŠTC Microsoft sa naši študenti mohli venovať IoT alebo programovaniu. Martina Inkábová je ďalšou z tých, ktorí sa vydali práve cestou IoT. Náplňou jej výstupného projektu bolo vytvoriť snímač v simulovanom priestore Raspberry Pi kontrolujúci teplotu a vlhkosť v miestnosti – podstatné faktory pre komfort a zdravie ľudí. Napriek tomu,

Čítať ďalej >

244 Odpovedí

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pokračovaním v prehliadaní blogu súhlasíte s používaním súborov cookies. Viac sa o nich môžete dozvedieť na podstránke Zásady ochrany osobných údajov.
Pokračovaním v prehliadaní blogu súhlasíte s používaním súborov cookies. Viac sa o nich môžete dozvedieť na podstránke Zásady ochrany osobných údajov.