Microsoft Teams: zadanie úloh, ich odovzdávanie a hodnotenie

Teams ako jednoduchá aplikácia pre učiteľa, či študenta pomáha a urýchľuje prácu v triede.  Učiteľ ľahko zadá študentom úlohu, nad ktorou má celý čas dohľad a možnosť kontroly až po koniec jej termínu. Študent má zároveň všetko po ruke a má dohľad nad termínom jej odovzdania.

Pre začiatok

Je potrebné aby otvorený kanál bol v podobe triedy, čiže učiteľský. V inom prípade sa Vám ikona Úlohy nezobrazí. Ak už to máme, môžme začať.

 

Ako zadám úlohu?

Máme  dajme tomu angličtinu, potrebujeme žiakom zadať úlohu na stredu. Ako na to?

Poďme to skúsiť pomocou 5 jednoduchých krokov.

Krok 1: Stačí len ísť do časti Úlohy a kliknúť na „New assignment„, čiže Nová úloha. Zobrazí sa následná tabuľka, ktorá je na obrázku.

Krok 2: Pri zadávaní napíšete nadpis úlohy a jej inštrukcie.

Krok 3: Pod inštrukciami sa prikladajú materiály, ktoré študentovi pri úlohe pomôžu. Vkladajú sa ikonou spinky s názvom „Attach reference materials„- Priložiť referenčné materiály. Hneď pod týmto, sa nachádza možnosť vložiť dokument, do ktorého má študent písať/vyplniť úlohu. Dokument sa dá vložiť priamo z OneDrive, alebo z počítača, prípadne vložiť prázdny dokument, do ktorého bude študent písať. Dá sa vložiť vo forme Excelu, Wordu a PowerPointu.

Krok 4: Následne stačí zadať dátum a čas odovzdania úlohy, zvoliť či je povolené oneskorené odovzdanie pri ikone hodín s nápisom „Late turn-in-allowed“ a nakoniec priradiť úlohe bodovanie.

Krok 5: Vytvorenie úlohy sa zrealizuje po kliknutí na položku „Assign„, čiže Vytvoriť.

Ako študent úlohu odovzdá?

Teraz poďme na chvíľu na druhú stranu. Dostali sme upozornenie o zadaní úlohy Past Simple od učiteľa.   Z pohľadu študenta, klikneme znova na ikonu Úlohy  a otvoríme aktuálnu, tú ktorú chceme vyplniť. Ako ju vyplním?

  • klikneme na zadanú úlohu
  • otvoríme materiál určený na vyplnenie s názvom  „Past Simple“
  • vyplníme úlohu
  • zatvoríme a uložíme tlačidlom „Turn in“

Všetko je znázornené jednoducho v následujúcom videu.

 

Ako učiteľ oznámkuje úlohu?

Vráťme sa späť.  Termín dokončenia úlohy uplynul. Pozrieme sa na to, ako úlohu obodovať.

  • otvoríme si zadanie
  • pri kliknutí na review, čiže prezretí práce na boku je možnosť pridať feedback študentovi a dať body/ oznámkovať vykonanú úlohu
  • po oznámkovaní všetkých a vrátení sa na kolónku Úlohy a vybraní známkovanej  sa už zobrazia body pridelené jednotlivým študentom a označenia, ktorá z nich má aj komentár od vás
  • v prípade, že študent opravil svoju prácu, v zozname  sa dá jednoducho známka prepísať bez klikania na jednotlivú z nich

Názorná ukážka je ukázaná vo videu.

 

A máme hotovo. Teams tak ponúka spoluprácu učiteľa a žiaka z jedného miesta a v rovnakom čase. Učiteľ má nad úlohou a dianím sa v tíme kontrolu a žiak vie, kedy odovzdať úlohu, a či vôbec nejaká je. Všetko je prehľadné a usporiadané. S aplikáciou Teams sa Vám určite zlepší chuť učiť, a to určite na oboch stranách, ako učiteľovi, tak aj študentovi.

Ak sa ti článok páčil, určite budeme radi za jeho zdieľanie

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Ďalšie články, ktoré by ťa mohli zaujať

Bezpečnosť
Peter Lehocký

#3 Bezpečnosť na internete: Všeobecne platné tipy a rady

V prechádzajúcich dvoch článkoch sme si predstavili bezpečnostné hrozby a podvody, ktoré na vás čakajú na internete. V dnešnom článku si predstavíme opatrenia, ktorými takéto hrozby minimalizujete, situácie, v ktorých sú vaše citlivé dáta v najväčšom nebezpečenstve, a tiež to ako po sebe na internete zanechávať čo najmenej stôp. Opatrení,

Čítať ďalej >
IoT
Tomáš Zajíc

Práce študentov 2. semestra ŠTC 2023 – Snímač v simulovanom prostredí Raspberry Pi

V druhom semestri programu ŠTC Microsoft sa naši študenti mohli venovať IoT alebo programovaniu. Martina Inkábová je ďalšou z tých, ktorí sa vydali práve cestou IoT. Náplňou jej výstupného projektu bolo vytvoriť snímač v simulovanom priestore Raspberry Pi kontrolujúci teplotu a vlhkosť v miestnosti – podstatné faktory pre komfort a zdravie ľudí. Napriek tomu,

Čítať ďalej >

Jedna odpoveď

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pokračovaním v prehliadaní blogu súhlasíte s používaním súborov cookies. Viac sa o nich môžete dozvedieť na podstránke Zásady ochrany osobných údajov.
Pokračovaním v prehliadaní blogu súhlasíte s používaním súborov cookies. Viac sa o nich môžete dozvedieť na podstránke Zásady ochrany osobných údajov.