Windows 10: Najlepšie skryté funkcie, tipy a triky

Nastavenie Godmodu

Desivo znejúci GodMode vytvára špeciálne menu, ktoré zhromažduje veľa nastavení spolu na jednom mieste. Ak Godmod chcete povoliť, vytvorte novú zložku kdekoľvek na koreňovej jednotke a premenujte ju GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}. Vytvorí sa vám špeciálná ikona, ktorá pri kliknutí na ňu , ukáže krásny pokročilý ovládací panel.

 

Windows Aktivácia

Prvýkrát môžete zviazať svoj Windows key k svojmču útu Microsoft, namiesto hardvéru v počítači. Týmto spôsobom môžete upgradovať PC komponenty, kedykoľvek budete chcieť, bez toho aby ste museli volať Microsoft-u alebo inak zisťovať, ako aktivovať počítač pomocou rovnakého kódu online. Ak chcete tak urobiť, otorte Nastavenia | Aktualizácie a zabezpečenia | Aktivácia.

Clean Installs

Otvorte Nastavenie | Aktualizácie a zabezpečenia | Obnova a uvidíte novú voľbu pod „Ďalšie možnosti obnovenia: „Naučte sa, ako začať znovu s čistou inštaláciu systému Windows.“ Tento odkaz vás zavedie do online pomocníka stránky, ktoré vám umožní stiahnuť nástroj k pomoci v čistej inštalácií – je  potrebný upgrade Anniversary Update.

Spravte svoju plochu štýlovejšiu

Windows 10 umožňuje prispôsobiť pracovnú plochu dôkladnejšie ako predtým. Otvorte Štart> Nastavenie> Prispôsobenie> Farby a vyberte možnosť Zobraziť farby na paneli úloh a ponuky Štart. Môžete tiež povedať, aby automaticky vybral farbu z vašej tapety a aplikoval ju pod ikonami otvorených aplikácií,taktiež môžte odstrániť priesvitnosť Štart menu. Okrem toho tmavý motív zmení celé menu načierno. Milujem to, ale vaše pocity sa môžu líšiť

Bash shell

Táto úžasná funkcia, súčasťou Anniversary Update,vám umožňuje inštalovať klasické Bash UNIX shell, vďaka spoločnému úsiliu s Canonical. Aktivovať ju môžte otovrením Natstavenia | Aktualizácie a zabezpečenia | Pre vývojárov a zapnutie režimu pre vývojárov. Akonáhle je toto hotové, otvorte starý Ovládací panel | Programy | Funkcie systému Windows zapnúť alebo vypnúť a označte políčko Windows Subsystem pre Linux (beta). Budete musieť reštartovať počítač, a potom stačí do vyhladávania napísať Bash a je hotovo.

Tlač do PDF

 

Môžete konečne vytlačiť dokument (alebo skôr ho uložiť) ako PDF bez použitia nástroja iného výrobcu pomocou Microsoft tlač do formátu PDF. Vďaka tomu je oveľa jednoduchšie ukladať a distribuovať dokumenty, ktoré nie sú ľahko modifikované.

Uistite sa, že Wifi Sense je vypnutý

Môžete mať na to iný názor, ale ja rozhodne nemám rád myšlienku, ktorá umožňuje prístup k mojej sieti Wi-Fi.Tu je návod, ako zabezpečiť, aby váš počítač nepoužíval túto vymoženosť.

Naplánujte Windows updates

Namiesto toho aby vám Windows vypol PC hocikedy keď sa rozhodne vydať nový update, môžete naplánovať reštart na inštaláciu aktualizácií tým, že pôjdete na Štart> Nastavenia> Aktualizácia a obnova dát> Windows Update. To možno vykonať pre budúce aktualizácie, rovnako výberom Ohlas plány reštartovaní.

Spustite to vo virtuálnom stroji

Ak rozmýšlate o systéme Windows 10 ,ale zatial ste spokojný s Windows 7 a nechcete riskovať že by ste Windows 7 nemohli vrátiť späť po inštalácii.Tak určite ho vyskúšajte vo virtualnom stroji. Je kopu videii ako naištalovať Windows 10 vo virtualnom stroji. Stačí napísať do YT how to install Windows 10 in virtual machine.

Šetrič batérie

Ak ste na notebooku a batéria je takmer vybitá, Windows 10 je dosť chytrý, aby začať šetrením spotreby batérie ,zavrie zbytočné služby a ďalšie funkcie ktoré nie su až tak potrebné, len aby ste mohli ušetriť posledný kúsok životnosti batérie  vášho počítača. Ak chcete povoliť Battery Saver, kliknite na ponuku Štart, a Otvorte  Nastavenia | System | Battery Saver.

Ak sa ti článok páčil, určite budeme radi za jeho zdieľanie

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Ďalšie články, ktoré by ťa mohli zaujať

Bezpečnosť
Peter Lehocký

#3 Bezpečnosť na internete: Všeobecne platné tipy a rady

V prechádzajúcich dvoch článkoch sme si predstavili bezpečnostné hrozby a podvody, ktoré na vás čakajú na internete. V dnešnom článku si predstavíme opatrenia, ktorými takéto hrozby minimalizujete, situácie, v ktorých sú vaše citlivé dáta v najväčšom nebezpečenstve, a tiež to ako po sebe na internete zanechávať čo najmenej stôp. Opatrení,

Čítať ďalej >
IoT
Tomáš Zajíc

Práce študentov 2. semestra ŠTC 2023 – Snímač v simulovanom prostredí Raspberry Pi

V druhom semestri programu ŠTC Microsoft sa naši študenti mohli venovať IoT alebo programovaniu. Martina Inkábová je ďalšou z tých, ktorí sa vydali práve cestou IoT. Náplňou jej výstupného projektu bolo vytvoriť snímač v simulovanom priestore Raspberry Pi kontrolujúci teplotu a vlhkosť v miestnosti – podstatné faktory pre komfort a zdravie ľudí. Napriek tomu,

Čítať ďalej >

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pokračovaním v prehliadaní blogu súhlasíte s používaním súborov cookies. Viac sa o nich môžete dozvedieť na podstránke Zásady ochrany osobných údajov.
Pokračovaním v prehliadaní blogu súhlasíte s používaním súborov cookies. Viac sa o nich môžete dozvedieť na podstránke Zásady ochrany osobných údajov.