Práce študentov 2. semestra ŠTC 2023 – Snímač v simulovanom prostredí Raspberry Pi

V druhom semestri programu ŠTC Microsoft sa naši študenti mohli venovať IoT alebo programovaniu. Martina Inkábová je ďalšou z tých, ktorí sa vydali práve cestou IoT. Náplňou jej výstupného projektu bolo vytvoriť snímač v simulovanom priestore Raspberry Pi kontrolujúci teplotu a vlhkosť v miestnosti – podstatné faktory pre komfort a zdravie ľudí.

Napriek tomu, že nešlo o fyzické zariadenie, sa vývoj tohto snímača nezaobišiel bez výziev. Jednou z nich bolo naprogramovanie realistickej simulácie merania hodnôt. Bolo potrebné si naštudovať vlastnosti prachových častíc a faktory ovplyvňujúce ich koncentráciu. Ďalšou výzvou bolo prepojenie simulácie s dashboardom a zobrazenie nameraných hodnôt prehľadným a intuitívnym spôsobom.

Práca na tomto projekte však priniesla mnoho cenných skúseností. Študentka sa naučila programovať v prostredí Tinkercad, simulovať správanie IoT zariadení a pracovať s dátami. Taktiež získala nové znalosti z oblastí, ako je kvalita ovzdušia a možnosti, ako ju ovplyvňovať.  

Tento projekt študentke ukázal fascinujúci svet IoT a jeho potenciál pre zlepšovanie našich životov. Zároveň jej poskytol príležitosť rozvíjať technické zručnosti a kreatívne myslenie. 

Ak sa ti článok páčil, určite budeme radi za jeho zdieľanie

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Ďalšie články, ktoré by ťa mohli zaujať

Bezpečnosť
Peter Lehocký

#3 Bezpečnosť na internete: Všeobecne platné tipy a rady

V prechádzajúcich dvoch článkoch sme si predstavili bezpečnostné hrozby a podvody, ktoré na vás čakajú na internete. V dnešnom článku si predstavíme opatrenia, ktorými takéto hrozby minimalizujete, situácie, v ktorých sú vaše citlivé dáta v najväčšom nebezpečenstve, a tiež to ako po sebe na internete zanechávať čo najmenej stôp. Opatrení,

Čítať ďalej >
IoT
Tomáš Zajíc

Práce študentov 2. semestra ŠTC 2023 – Vizualizácia dát z futbalových zápasov

Študenti ŠTC na konci druhého semestra programu odovzdávajú projekty, na ktorých počas neho usilovne pracovali. Ďalší z našich IoT študentov, Lukáš Nagy, si pre svoj záverečný projekt zvolil vizualizáciu dát z futbalových zápasov a tréningov. Na realizáciu tohto projektu bola využitá cloudová služba Azure od spoločnosti Microsoft, do ktorej boli informácie posielané pomocou

Čítať ďalej >

948 Odpovedí

  1. The video has been watched practically half 1,000,000 times in less than a month and Glen has now attracted media curiosity from as far a subject as New Zealand, where director Peter Jackson shot his Lord of the Rings films.

  2. Survivors include her husband, Tommy Lansdell of De Queen; two daughters, Jennifer Leal of Killeen, Texas, and Jessica Gross of Cove, Ark.; two stepsons, Blake Lansdell and Michael Lansdell of De Queen; one stepdaugher, Kristy Lansdell of De Queen; her parents, Albert and Carolyn Mason of Cove; three brothers, Ricky Mason of Bakersfield, Calif., Doyle Mason of Dierks, Ark., and Steve Mason of Washington, Ark.; three sisters, Mary Mason and Delilah Hampton of Houston and Sandy Mason of Dierks; and a lot of nieces and nephews.

  3. It consists of internet designing(entrance/consumer aspect server utilizing HTML, CSS, JAVASCRIPT and their frameworks, server side utilizing any of backend programming like PHP, Node JS, Java Servlet, Python, etc and Database Administration like Mysql, POSTgresql, mongodb, and so on for storing data.

  4. A civil rights lawyer by career, in my private writing I free myself and my readers from the rules that might in any other case inhibit the sharing of phrases as we truly expertise them.

  5. Gray codes are extensively used to forestall spurious output from electromechanical switches and to facilitate error correction in digital communications comparable to digital terrestrial television and some cable Television methods.

  6. Most likely not, that takes a lot of apply, talent, and entry to a spread not many people are blessed with but a gun that can shoot 1,000 yards can easily shoot one or 2 hundred yards which is a much more affordable distance for the typical person and nonetheless quite rewarding, plus you’ll be able to take it hunting.

  7. Hi, I do believe this is an excellent blog. I stumbledupon it 😉 I will revisit yet again since I bookmarked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to guide other people.

  8. Howdy! This article could not be written any better! Looking at this post reminds me of my previous roommate! He continually kept preaching about this. I will forward this information to him. Fairly certain he will have a great read. Thanks for sharing!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pokračovaním v prehliadaní blogu súhlasíte s používaním súborov cookies. Viac sa o nich môžete dozvedieť na podstránke Zásady ochrany osobných údajov.
Pokračovaním v prehliadaní blogu súhlasíte s používaním súborov cookies. Viac sa o nich môžete dozvedieť na podstránke Zásady ochrany osobných údajov.