Práce študentov 2. semestra ŠTC 2023 – Snímač v simulovanom prostredí Raspberry Pi

V druhom semestri programu ŠTC Microsoft sa naši študenti mohli venovať IoT alebo programovaniu. Martina Inkábová je ďalšou z tých, ktorí sa vydali práve cestou IoT. Náplňou jej výstupného projektu bolo vytvoriť snímač v simulovanom priestore Raspberry Pi kontrolujúci teplotu a vlhkosť v miestnosti – podstatné faktory pre komfort a zdravie ľudí.

Napriek tomu, že nešlo o fyzické zariadenie, sa vývoj tohto snímača nezaobišiel bez výziev. Jednou z nich bolo naprogramovanie realistickej simulácie merania hodnôt. Bolo potrebné si naštudovať vlastnosti prachových častíc a faktory ovplyvňujúce ich koncentráciu. Ďalšou výzvou bolo prepojenie simulácie s dashboardom a zobrazenie nameraných hodnôt prehľadným a intuitívnym spôsobom.

Práca na tomto projekte však priniesla mnoho cenných skúseností. Študentka sa naučila programovať v prostredí Tinkercad, simulovať správanie IoT zariadení a pracovať s dátami. Taktiež získala nové znalosti z oblastí, ako je kvalita ovzdušia a možnosti, ako ju ovplyvňovať.  

Tento projekt študentke ukázal fascinujúci svet IoT a jeho potenciál pre zlepšovanie našich životov. Zároveň jej poskytol príležitosť rozvíjať technické zručnosti a kreatívne myslenie. 

Ak sa ti článok páčil, určite budeme radi za jeho zdieľanie

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Ďalšie články, ktoré by ťa mohli zaujať

Bezpečnosť
Peter Lehocký

#3 Bezpečnosť na internete: Všeobecne platné tipy a rady

V prechádzajúcich dvoch článkoch sme si predstavili bezpečnostné hrozby a podvody, ktoré na vás čakajú na internete. V dnešnom článku si predstavíme opatrenia, ktorými takéto hrozby minimalizujete, situácie, v ktorých sú vaše citlivé dáta v najväčšom nebezpečenstve, a tiež to ako po sebe na internete zanechávať čo najmenej stôp. Opatrení,

Čítať ďalej >
IoT
Tomáš Zajíc

Práce študentov 2. semestra ŠTC 2023 – Vizualizácia dát z futbalových zápasov

Študenti ŠTC na konci druhého semestra programu odovzdávajú projekty, na ktorých počas neho usilovne pracovali. Ďalší z našich IoT študentov, Lukáš Nagy, si pre svoj záverečný projekt zvolil vizualizáciu dát z futbalových zápasov a tréningov. Na realizáciu tohto projektu bola využitá cloudová služba Azure od spoločnosti Microsoft, do ktorej boli informácie posielané pomocou

Čítať ďalej >

948 Odpovedí

  1. Aw, this was an extremely good post. Taking the time and actual effort to produce a really good article… but what can I say… I procrastinate a whole lot and never seem to get nearly anything done.

  2. Hi there! This post could not be written any better! Looking through this post reminds me of my previous roommate! He constantly kept talking about this. I most certainly will forward this post to him. Fairly certain he’s going to have a very good read. I appreciate you for sharing!

  3. Aw, this was an extremely nice post. Spending some time and actual effort to produce a very good article… but what can I say… I put things off a lot and don’t manage to get anything done.

  4. We are additionally informed, in what I feel was his son’s account, that upon his arrival in Dayton he bought an present tailor’s business – in different phrases, it was a “business” from the start, not only one individual who who knew how one can make clothes.

  5. Even so, they might have managed to scrape by the winter on their stock of frozen salmon and saved blubber, and what the traps gave them, but in December one in every of their hunters came throughout a tupik(a skin-tent) of three ladies and a woman nearly useless, whose males had come down from the far North and been crushed in their little skin looking-boats while they were out after the lengthy- horned narwhal.

  6. I have to thank you for the efforts you’ve put in writing this site. I’m hoping to check out the same high-grade blog posts by you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my own, personal site now 😉

  7. While the term “witch” is now incredibly nuanced and there are many alternative names for people who practise forms of magic, I think it is difficult to find a Pagan who isn’t concerned in saving the planet in a roundabout way.

  8. The hierarchy of meets for French swimmers to qualify for Budapest includes this meet followed by the earlier French Elite Championships from last December, adopted then by the Olympic Games and at last the 2 FFN Golden Tour meets.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pokračovaním v prehliadaní blogu súhlasíte s používaním súborov cookies. Viac sa o nich môžete dozvedieť na podstránke Zásady ochrany osobných údajov.
Pokračovaním v prehliadaní blogu súhlasíte s používaním súborov cookies. Viac sa o nich môžete dozvedieť na podstránke Zásady ochrany osobných údajov.